Hvad er en aktie og hvordan køber du aktier?

Hvad er en aktie og hvordan køber du aktier?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Det er flere lettere end nogensinde før at købe aktier, og der er langt flere end tidligere der er begyndt at handle med aktier. Men hvad er en aktie og hvordan køber du aktier? Det er der stadig mange der ikke helt præcist ved hvad aktier, så derfor har vi valgt at lave en lille artikel som måske kan hjælpe dig med at få svar på hvordan du kan komme i gang med at handle med aktier, hvad en aktier er og hvordan du køber aktier. Du kan også læse denne guide hvis du vil komme godt i gang med aktier og søger en mere dybdegående guide.

Hvad er en aktie?

En aktie er en lille anpart af et selskab hvor du ved at købe en aktie kan blive medejer af dette selskab. Du vil som aktionær blive inviteret til generelforsamling hos virksomheden som du har aktier i, hvilket betyder at du også har mulighed for at komme med din mening omkring virksomheden, men dog har du ikke nogen reel stemmekraft før du er indehaver af en stor del af aktierne i virksomheden.

En aktie er kort sagt en lille andel af en virksomhed som du kan købe, og hvis det går godt for virksomheden så stiger aktien, og går det dårligt så falder aktien.

Hvor kan du købe aktier?

Nordnet månedsopsparing
Du kan købe aktier hos Nordnet med Nordnet månedsopsparing.

Du kan hos mange forskellige banker købe aktier, men det er dog ofte ikke de mest attraktive steder at købe aktier, fordi de har nogle ret høje gebyrer og derfor vil alt det potentielle afkast blive spist af gebyrerne fra handlen. Men en dansk platform som Nordnet er en af de mest populære danske platforme. Læs om Nordnet her hvis du vil vide mere omkring hvordan handel med aktier hos Nordnet fungere. Ellers så skal du blot gå efter en platform som har lav kurtage og mulighed for at købe og sælge uden gebyrer. Hvis du ønsker at undvære at handle med aktier selv, så findes der også en mulighed som hedder Nordnet månedsopsparing som du kan læse mere om her hvor du kan lade din opsparing investere helt automatisk ved at opsætte hvilke investeringsforeninger du vil købe hver måned.

Læs også artiklen Hvad en VPN er her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *