Anmeldelse af Bank Norwegian

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Bank Norwegian er en bank som udelukkende er baseret på internettet. Hos Bank Norwegian vil du kunne både låne penge og udlåne penge online. Grundet deres nye teknologi, så har de skabt nogle af de bedste løsninger på nettet til køb af tjenester på nettet.

Billige lån

Bank Norwegian – En konkurrent til danske udbydere af forbrugslån

Flyselskabet Norwegian Air Shuttle startede i 2013 online-banken Bank Norwegian, der udbyder kreditkort og forbrugslån. Banken gjorde i løbet af efteråret 2015 sit indtog på det danske marked. Den nye bank følger i kølvandet på en række allerede eksisterende låneaktører som Ikano Bank og Santander Consumer Bank, og vil med indtoget tage deres del af markedet for at låne penge

Få straks godkendt lån fra Bank Norwegian

Det giver god mening for Bank Norwegian at have en digital låne-løsning, fordi danskerne i stigende grad er blevet vilde med at opsøge kviklån på nettet, hvor de ikke samtidig er tvunget til at være bundet som almindelig bankkunde, med hvad der følger af tilbud om pension og øvrige lån.

Danskernes lån til forbrug har været på hele 91 mia. i andet kvartal i 2015. Med et så stort beløb er der god basis for en bank som Bank Norwegian, der da også har oplevet stærk vækst, siden banken startede i Sverige i 2013. Banken er helt oppe på 564.100 kunder i Norge og Sverige.

Fremtiden tegner lys for Bank Norwegian. Norwegian Banks målsætning er at tjene penge indenfor de næste to år, og der er forhåbninger om, at egenkapitalens forrentning lander på mindst 20 pct. i de markeder, som Norwegian Bank gør sit indtog på i fremtiden. Det udtaler Pål Svenkerud, finansdirektør i Bank Norwegian til Børsen.

Bank Norwegian og det danske lånemarked

Også danskernes samlede lånebeløb på 302 mio. kr. tilbage i 2013 til små forbrugslån – eller de såkaldte kviklån – herhjemme i Danmark, viser, at der er basis for Bank Norwegians succes. Samtidig lå antal låntagere på hele 53.471 personer, og antallet af forbrugslån på 118.469.

Selvom der allerede eksisterer en del udbydere på det danske lånemarked, siger det høje antal lån lidt om, at der er et behov at dække. Danskerne bruger som oftest pengene på forbrugsgoder, de lige står og mangler, og som den månedlige økonomi ikke kan dække. Derimod anvendes forbrugslånene ikke så ofte til regninger og mad. Og mon ikke Bank Norwegian kan få noget ud af danskernes forbrugsglæde som ny aktør på markedet.

Forbrugslån med stor sikkerhed fra Norwegian

At Bank Norwegian har så stor succes, kan da også ses i sammenhæng med den tendens, der i øvrigt er til, at forbrugslån opleves som garant for sikkerhed, fordi et forbrugslån anses for at være velovervejet og fornuftigt. Ifølge hjemmesider, der formidler forbrugslån på nettet, kan forbrugslån sagtens være en økonomisk langsigtet løsning, hvilket det med stor sikkerhed bliver for Bank Norwegian.

At forbrugslånene har forandret sig og kan ses som en langsigtet investering, skyldes dels høj konkurrence, og at lånetyper som forbrugslån, minilån og sms lån er produkter, der hele tiden er under udvikling. Den høje konkurrence på markedet for forbrugslån bevirker, at de forskellige udbydere er nødt til at tage særligt hensyn til, hvad forbrugerne efterspørger.

De langsigtede forbrugslån er fx på 50.000 kr. over 5 år. Der er tale om lån, der har en fast rente på niveau med en kassekredit. Derfor skabes der tryghed hos forbrugeren, fordi det er overskueligt, hvad der skal betales tilbage. Og forbrugeren undgår høje renter.