Lån trods RKI – Sammenlign mulighederne

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Der findes mange mennesker som på den ene eller den anden måde er havnet i RKI og derfor har svært ved at få et lån trods RKI. Der findes dog muligheder derude som kan hjælpe dig, og vi har samlet de muligheder nedenfor, så du på listen vi viser dig nedenfor, viser dig de muligheder der findes.

OBS: Alle lån og låneudbydere som vises på siden, kræver en kreditvudering af din økonomi, før der bliver tilbudt lån

RKI lån

RKI lån
RKI lån

RKI lån er fællesbetegnelsen for den type af lån uden sikkerhed som udstedes til personer der er registreret i RKI. Altså låneudbydere der tilbyder lån af penge trods RKI registrering. RKI lån er ofte ikke muligt hos de fleste låneudbyder fordi man tidligere har vist at man ikke har betalt til tiden og derfor er RKI lån svært at få. Men overstående lånudbyder er nogle af de få som kan tillade dette hvis man bare gøre brug af en kautionist hvilket mange har mulighed for at få.

Kviklån trods RKI – er det muligt ?

Ja, men ikke altid. Der er i sagens natur forsigtighed med hvem man låner penge til, især til personer der trods RKI registrering tidligere har fået bevilget forbrugslån, men i mange tilfælde ikke har overholdt afdragene. Der er dog stadig lånemuligheder, om end det unægteligt er lidt mere vanskeligt at blive godkendt til et lån.

Lån på trods af RKI registrering

Låneudbyder løber en større risiko, og denne risiko ved at låne ud til personer som er registreret i RKI, skal nødvendigvis afspejle at renterne på den type RKI lån er højere end normale forbrugslån og kviklån.

Kan din økonomi bære en højere renteprocent på dine lån, er det derfor muligt at optage lån selvom du har en RKI registrering, og dermed er registreret som en dårlig betaler. Som sagt er der dog stadig udlånere der vil låne dig penge, men som nævnt bliver det til en sikkert noget højere rente end du ville kunne forhandle hjem hvis du ikke havde stemplet “dårlig betaler” som din RKI registrering automatisk medfører i den brede befolkning, og ikke mindst de som gerne skulle låne dig penge.

Lån penge – RKI ingen hindring

Ovennævnte budskab ser man tit, men oftest kan der alligevel være visse hindringer. At låne på “det glatte ansigt” og at låne trods RKI er naturligvis vanskeligt, da de normale låneudbydere ikke låner penge ud til RKI-registrerede personer.

Derfor – hvis du er i den situation, at du søger at låne penge, hvor RKI ingen hindring er, så skal du se dig godt for. Lånene kan være meget dyre – både i oprettelsesgebyr, med også i administrationsgebyrer. Sidst men ikke mindst skal du holde et stift blik på renterne, og i særdeleshed de årlige omkostninger i procent. Den såkaldte ÅOP, som kan være i den høje ende, når du skal optage et forbrugslån, hvor RKI ikke er hindringen.

Når du låner penge og er i RKI

Der kan være mange grunde til, at man på et tidspunkt i sit liv har brug for nogle hurtige penge. Måske har man festet lidt for meget,  man havde måske ikke behøvet at købe både en Iphone og en Ipad i samme måned, uforudsete udgifter af den ene eller anden slags, eller måske har man bare været uheldig. Uanset hvad, kan det være rigtig svært at komme nogen vegne, hvis man først er registreret i RKI. Heldigvis findes der muligheder selvom man er registreret som dårlig betaler. Hvis man ikke kommer fra en velhavende familie eller har nogen i sin omgangskreds, som kan låne én penge, så findes der låneudbydere som er villige til at låne én penge. Når man er står i RKI, er det fordi man ikke har betalt sine regninger i en længere periode. I låneudbyderes øjne løber de derfor en vis risiko, ved at låne penge til én som står i RKI. Derfor vil lånet typisk også være lidt dyrere end hvis man ikke var registreret. Så selvom man har mulighed for at låne penge, skal man gøre sig nogle overvejelser inden man ansøger om et lån.   

Individuelle lån når RKI ikke er en hindring

Når man får bevilgeligt et lån på trods af at man er i RKI, vil det typisk være en eller anden form for kviklån, man får bevilgeligt, dog højest sandsynligt til en højere rente end normale kviklån. Derudover vil låneudbyderne kigge meget mere på hver enkelt ansøgning når det kommer til at låne vedkomne penge, særligt om der er en selvskydnerkautionist tilknyttet ansøgningen.  Derfor er det også svært at sige noget generelt om RKI lån, fordi låneaftalerne i en vis forstand vil være meget individuelle.

Der bliver selvfølgelig kigget lidt på éns tidligere kredit historie, men det afgørende punkt er tillid mellem lånegiver og lånetager. Det korte og det lange er, at som regel godkender låneudbydere kun ansøgere, hvis de har tillid til at låner bliver betalt tilbage, og den tillid afhænger meget af, om hvorvidt man har en kautionist med sig eller ej, og i nogle tilfælde kan det også handle om graden af  hvor ”dårlig” en betaler, man er registeret som. Det er langtfra alle, som er registreret i RKI, der er ”ens”, tværtimod er der stor forskel. Derfor er en registrering alene ikke nok til at afgøre hvilken type lån man kan få. Det afhænger som sagt meget af tilstedeværelsen af en kautionist. Derfor er det også sådant, at jo mere tillid långiver har til lånetager, dets bedre lånevilkår får vedkomne også.    

Gode råd til når man er i RKI og vil tage et lån

Hvis man er nået frem til, at man vil ansøge om et RKI lån, så der er nogle ting man kan gøre, som både højner éns chancer for at få accepteret lånet og få det betalt tilbage igen til tiden. Du ved det sikkert allerede, men at lave et budget er altid en god ide at gøre – i det hele taget og når man skal låne penge. Dette budget kan man sammenligne sin ansøgning med, hvis man vil, og dermed er det lettere at det lånegiver også ser på; at man har en plan for lånet og ikke mindst en plan for hvordan eller meget man kan tilbagebetale hver måned. Dette er med til at skabe tillid hos lånegiveren, og kan sikre dig det lån, du gerne vil have.

Det hænger også sammen med det andet råd, nemlig planlægning. Det vigtigste er her at lægge en realistisk plan for, hvordan man vil betale pengene tilbage og hvor lang tid man forventer at det vil tage én. Igen er det meget individuelt, hvad der er realistisk eller ej, så det er noget man må gøre op med sig selv. Det er bedre at lave en plan ud fra hvad man selv tror på, end den plan hvad man tror låneudbyderne forventer. Men som nævnt tidligere er det store afgørende punkt, at man har en kautionist eller ej.

Derudover er det en god ide at sende sin ansøgning til flere end én ad gangen. Send den gerne til tre forskellige, da de langtfra er ens, og er der flere der accepterer din ansøgning, har du mulighed for at vælge mellem forskellige tilbud, og vælge det der er bedst for dig.

SMS lån hvor RKI ingen hindring er

Det kan godt lade sig gøre at få forskellige typer af lån, selvom man har RKI stående på sine papirer – fælles for dem alle er dog, at de udstedes til en højere rente end det ellers ville have været.  Selvom navnet antyder det, så har SMS lån ikke noget med tekstbeskeder på din mobiltelefon at gøre. Man ansøger om lånet på nettet ligesom andre typer af  online lån. Det der kendetegner SMS lån er, at det som oftest er mindre beløb man kan låne, og som regel er løbetiden 30 dage. Derfor bruges det af mange, som lige mangler lidt til sidst på måneden eller som har modtaget en uforudset udgift eller regning, der skal betales med det samme. Er man registreret i RKI kan man søge om SMS lån, men husk at være opmærksom på hvad aftalen indebærer, inden du indgår den.

Kviklån hvor RKI ingen hindring er

Dette er den mest populære lånetype der udbydes. Som det fremgår af navnet, går det kvikt med kviklån. Din ansøgning bliver behandlet med det samme du sender den, du får svar inden for ganske kort tid, og bliver din ansøgning godkendt, kan du allerede dagen efter have pengene stående på din konto. Løbetiden på lånet kan varierer meget, men generelt er det noget længere end et SMS lån, og det kan vare flere år inden lånet skal være tilbagebetalt. Det skyldes også at beløbet man kan låne med et kviklån er noget højere.

Ansøger man om et kviklån mens man står i RKI, vil man skulle betale en højere rente end hvis man ikke gjorde. Derudover, afhængig af låneudbyder, vil man også skulle have tilknyttet en selvskyldnerkautionist, for at kunne få godkendt sin ansøgning.

Lån til RKI registrerede generelt

Fælles for de lån man kan ansøge om, når man har en negativ kredit historie er, at der er langt færre låneudbydere og langt færre typer af lån man kan ansøge om. Dertil gælder det, at renterne til lånet er højere, og i mange tilfælde skal man skrive en kautionist på sin ansøgning. Alt andet lige er det mere besværligt at låne penge, i fald man er RKI registeret. Man har færre muligheder, og det er dyrere. Derfor skal man sætte sig grundigt ind i låneaftalen inden man trykker send, og man skal tænke sig godt om. Selvom et lån kan hjælpe én nu og her, kan det i sidste ende, ende med at gøre tingene værre for én selv, hvis man ikke har en plan for hvordan lånet skal tilbagebetales. Hvis man har mulighed for at låne pengene privat af én man kender, er det en god ide at overveje den mulighed først, før man anvender sig til en låneudbyder.

Lånemuligheder hvis du er bosat i Sverige og står i RKI

Flere og flere danskere vælger at bosætte sig i Sverige. Det kan der være mange grunde til, og i visse henseender kan det medføre administrativt bøvl, hvis man ikke er opmærksom på det. Det gør sig til en vis grad gældende med kviklån og SMS lån også. Hvis man har et dansk cpr-nummer og bosat i Sverige, kan man ikke låne disse typer af lån hos danske udbydere, men der findes tilsvarende svenske låneudbydere, hvor det godt kan lade sig gøre – også selvom du er registreret i RKI. På mange måder ligner de svenske lånemuligheder de danske, og derfor er de samme principper også gældende i Sverige, når det kommer til RKI lån.

Hvis man vil omgå noget af det administrative arbejde, kan det være en fordel at have et svensk mobilabonnement eller taletidskort, hvis man vil ansøge om et SMS lån. Det kommer an på den låneudbyder på vælger at ansøge hos.

Ligesom de danske lån skal man også her tænke sig godt om, inden man vælger at søge om enten kviklån eller SMS lån – også selvom landegrænser og RKI ikke er en hindring.

Lån til kontanthjælpsmodtagere og RKI registrerede

Er man kontanthjælpsmodtager og står i RKI, kan det være meget svært at låne penge nogen som helst steder. Det skyldes hovedsageligt to ting: de låneinstanser der findes vurdere typisk ens ansøgning ud fra størrelsen af ens rådighedsbeløb og ens kredit historie. Lavt rådighedsbeløb og dårlig kredit historie giver som bestemt meget svære lånebetingelser. Er man på kontanthjælp og registreret som dårlig betaler, indebærer de få lånemuligheder man har, ofte at man kan skrive en kautionist på sin ansøgning. Har man én som kan betale ens afdrag i så fald man ikke selv kan, så er det i mange tilfælde muligt at få godkendt et lån hos særlige lånegivere. Inden man gør det, kan man måske spørge sin kautionist om man kan låne pengene af vedkomne, hvis det er mulighed.