Hvornår er det nødvendigt at optage et lån?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

At tage et lån er en stor beslutning, som alle burde overveje i en længere periode, før de beslutter sig for det. Dog når mange til et punkt i deres liv, hvor det er nødvendigt at tage et lån. Om lånet er større, for eksempel til køb af hus, eller mindre for eksempel til køb af studiebøger, kan man være nødsaget til at tage et lån. Er du i tvivl, om du står ved denne skillevej? Og har du brug for råd, som du kan læne dig op ad, før du vælger at tage et råd? Så læs med i denne artikel.

Vedvarende afbetaling af lånet

Når du vælger at tage et lån, er det vigtigt at du er sikker, på at du kan betale det af igen. Hvad end dit lån er til, skal du planlægge en vedvarende afbetaling af lånet. Her kan det være behjælpeligt at booke en samtale med din bankrådgiver. Din bankrådgiver kan hjælpe dig med at regne dit månedlige budget ud, og derved hjælpe dig til at finde ud af, hvor meget du har råd, til at betale af på dit lån om måneden. Ofte er det sådan, at lånet bliver billigere, jo hurtigere du betaler det tilbage. Har du bank ved Santander, kan du se deres samlelån her. Har du ikke råd til at betale af på dit lån, skal du overveje at lade være med at tage det.

Hvad skal lånet bruges til?

En anden vigtig ting at overveje, før du tager lånet, er hvad du skal bruge det til. Hvis du skal flytte i hus med din familie, købe bil, starte selvstændig forretning, eller lignende, kan det være nødvendigt at tage et lån. Men er lånet til dit privat forbrug, kan du i stedet vælge at spare pengene sammen, fremfor at betale ekstra for renter på et lån. Generelt er en god huskeregel, at dit private forbrug skal dækkes af din faste indkomst. Er din indkomst ikke høj nok, kan du vælge at få et ekstra job, eller leve lidt billigere.

Hvilket type lån findes der?

Der findes flere forskellige typer lån, som alle har hver deres formål. Hvis du ønsker at tage et lån med stor sikkerhed, kan du vælge at tage et banklån. Et banklån er et lån du tager i banken, som ofte er større end andre lån. Banken vil analysere dig som forbruger, og undersøger om du er i stand til at kunne betale det tilbage. Forbrugslån er lån der er beregnet til dit månedlige forbrug og ikke større ting, og man oplever ofte at de kommer med højere rente end andre lån. SMS-lån er en nyere betegnelse for lån du ansøger om over SMS, og som skal tilbagebetales hurtigere end andre lån, ofte indenfor en måned. Du får hurtigt svar på, om du er godkendt til SMS-lån, og du modtager lånet hurtigt efter du har ansøgt om det. SU-lån er lån til studerende som er på SU, og er maks. på 3000kr. De er rigtig billige da de har lav rente.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *