Aktiesparekonto Regler – Hvordan fungerer den nye aktiesparekonto?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Den ny aktiesparekonto er et nyt politisk initiativ som skal gøre det mere interessant for investorer at investere i aktier, og der er ingen tvivl om at det også har delt vandende iblandt de almindelige private investorer som på den ene side mener at den er helt fantastisk, mens de på den anden side mener at den har alt for mange mangler og derfor ikke er interessant. Men lad os kigger på de forskellige aktiesparekonto regler, så kan du lettere selv få svar på nogle af de spørgsmål du måske sidder inde med.

Hvor meget må man indsætte på en aktiesparekonto?

En af de ting som har fået kritik er denne aktiesparekonto regel som siger at man højest må indsætte 50.000 kroner om året på denne aktiesparekonto regel, gældende fra 2019 til 2022 som betyder at man højest kan få 200.000 indsat på kontoen. Det betyder naturligvis at der er potentiale for mindre afkast med den nye aktiesparekonto. Det betyder også at nogle platforme har valgt at lade være med at fokusere på kontoen fordi de ikke mener at det er interessant nok eller ikke mener at der er fordele nok ved at bruge den.

Hvor kan man få en aktiesparekonto?

Det er muligt at få en aktiesparekonto hos langt de fleste banker og alt det kræver er ofte bare at du kontakter din bankrådgiver enten på mail eller telefonisk og fortæller at du gerne vil gøre brug af den. Det er for de fleste banker nemt at oprette.

Hvordan investere man med en aktiesparekonto?

Aktiesparekonto Regler - Hvordan fungerer den nye aktiesparekonto?
Aktiesparekonto Regler – Hvordan fungerer den nye aktiesparekonto?

Med en aktiesparekonto så opretter du en konto hos den udbyder hvor du gerne vil have den. Derefter bliver der oprettet et depot som du kan investere igennem, hvor du kan investere i aktier præcist som du ellers havde gjort, men forskellen er bare at her vil du blive beskattet af det afkast som du har fået på dine investeringer selvom du ikke har solgt dem endnu. Det betyder at den 31 december hvert år, så vil afkastet blive opgjort og du vil derefter skulle indbetale det beløb på kontoen som du skal betale i skat. Du kan blive meget klogere på hvordan det hele fungere ved at læse omkring en aktiesparekonto her hvor der er en stor guide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *